Campererf Biezenhoeve
  • Home
  • /
  • Activiteiten rondom de camperplaats

Activiteiten rondom de camperplaats

 

 

Nationale Sleepbootdagen Vianen 2019

Op 30, 31 mei en 1 juni 2019, is vanaf hemelvaartsdag tot en met zaterdag, het historische vrijstadje Vianen aan de Lek, het toneel van een boeiend en indrukwekkend nautische evenement. Ruim 200 stoere, soms antieke maar in ieder geval nostalgische sleepboten, zorgen voor een boeiend schouwspel en stelen de show met kracht- en vaardigheids-proeven.
Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim twintig jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen.

Sleepbootdagen 2019

De veerpont Vrevia,  de verbinding tussen Nieuwegein en Vianen, vaart tijdens de Sleepbootdagen 2019 op de volgende tijden:

–          donderdag 30 mei          van 10.00 – 20.00 uur;

–          vrijdag 31 mei                   van 07.30 – 24.00 uur;

–          zaterdag 1 juni                 van 10.00 – 18.00 uur.

Activiteiten Pinksterweekend!!

IJsselsteinloop.

Zaterdag (vóór Pinksteren) 8 juni is de 37e editite van de IJsselsteinloop!  Loopt u, uw partner, zoon, dochter of andere bekende mee? Begin de dag ontspannen zonder lange reistijd naar IJsselstein en kom vrijdag al met de camper naar Biezenhoeve. De 10km lopers komen langs ons campererf.

Tot en met 22 mei 2019 kan er nog ingeschreven worden via de website. Schrijf je dus snel in voor de IJsselsteinloop 4 Kids, 5 km, 10 km of halve marathon en profiteer van het verlaagde inschrijftarief. Bovendien ontvangen alleen de voorinschrijvers een bon voor 15% korting bij PK Runningshop! Daarnaast hebben de voorinschrijvers de garantie op de gevraagde maat van het IJsselsteinloop functioneel hardloopshirt van New Balance.

En als u er toch bent. Maak er een mooi lang camperweekend van. Tweede pinksterdag 10 juni in Schoonhoven Nationale Zilverdag.

—————————————————————————————————

 

Rondleiding  bedrijf

 

 

 

 

Wanneer wij in de gelegenheid zijn willen wij u graag  een rondleiding over ons bedrijf geven.  Wij hebben een ‘high-tech melkveebedrijf’, veel werkzaamheden zijn geautomatiseerd, zo worden onze koeien met 3 robots gemolken. Op verzoek tappen wij voor u 2 liter verse romige melk à € 1,00 uit de melkkoeltank.

Duurzaamheid

Op ons bedrijf maken we gebruik van bio-bedding. We scheiden onze eigen rundveemest en de vezels die achterblijven, gebruiken we voor de ligboxen van de koeien waardoor ze lekker kunnen liggen. Verder maken we gebruik van het warmte terugwinningssysteem. De warmte die beschikbaar komt om 1,5 liter melk te koelen van 35° C tot 4° C is toereikend om 1 liter water op te warmen van 15° naar 50° C. Ook het water van de douche wordt hiermee verwarmd, waardoor er altijd warm water is. Zo zetten we de warmte van onze melk om in energie! De melk blijft max. 3 dagen gekoeld  (4°)  in de tank op ons bedrijf. Daarna wordt het verwerkt bij http://www.vreugdenhildairyfoods.nl/

Wandel- en Fietsplezier

Fietsen en wandelen in het Groene Hart, omdat het kan! Op de betreffende pagina’s van deze website vindt u links naar leuke wandel- en fietsroutes. Ook liggen er mooie folders op onze info tafel, zoals een aantal Stadswandelingen door IJsselstein en de fietsroutekaart van Struinen en Vorsen.

 

Mogelijkheden voor recreatie langs de Lek

recreatiemiddennederland

 

Er is volop gelegenheid om te vissen. Zowel De Enge IJssel als de Lek lenen zich prima voor de vissport.

Informatie over de visvergunning: https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/

Televisietoren

 

 

Rond de kerstdagen en de jaarwisseling wordt de Gerbrandytoren, ook wel de Televisietoren genoemd, verlicht en brandt de ‘Grootste Kerstboom’ ter wereld. Vanaf ons campererf heeft u in die periode prachtig uitzicht op de verlichte Kerstboom. Het is een ideale plek om foto´s te maken van de Gerbrandytoren. En als u hier toch bent geniet dan ook van een mooie winterwandeling langs de rivier de Lek, de gezelligheid van IJsselstein in kerstsfeer of misschien wel een fraaie schaatstoer op natuurijs.

Camper Stalling

Er is gelegenheid om uw camper het hele jaar bij ons te stallen. De camper staat buiten en kan vrij gehaald en weer terug gebracht worden. Tussentijds kan uw auto op de plaats blijven staan. Stalling is op eigen risico. Eventuele schade dient verzekerd te zijn door uw eigen verzekering. U betaalt per m2. In overleg is tijdelijke stalling ook mogelijk. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.

Openbaar  Vervoer

De halte van de buurtbus 505  is ongeveer 100 m. lopen van Campererf Biezenhoeve verwijderd. De bus rijdt ieder uur (via Schoonhoven, Oudewater) tussen IJsselstein en Woerden.  Met de buurtbus reist u 4 minuten van het campererf naar binnenstad IJsselstein. Vandaar kunt u met de bus (195) of tram (61) naar Utrecht C S (Jaarbeurs).

Buurtbus maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00 uur, zaterdag 9.00 – 16.00 uur

Buurtbus : buurtbus 505

Sneltram 61: sneltram 61 IJsselstein-Utrecht

Streekbus 195: Bushalte IJsselstein Binnenstad (AH)

 

Back to Top