Campererf Biezenhoeve
  • Home
  • /
  • Activiteiten rondom de camperplaats

Activiteiten rondom de camperplaats

 Niet alleen  campers zijn welkom, deze Oldtimer, woonwagen met trekker, heeft een aantal dagen op ons erf naast de camperplaatsen gestaan.

Rondleiding  bedrijf

 

 

 

 

Wanneer wij in de gelegenheid zijn willen wij u graag  een rondleiding over ons bedrijf geven.  Wij hebben een ‘high-tech melkveebedrijf’, veel werkzaamheden zijn geautomatiseerd, zo worden onze koeien met 3 robots gemolken. Op verzoek tappen wij voor u 2 liter verse romige melk à € 1,00 uit de melkkoeltank.

Duurzaamheid

Op ons bedrijf maken we gebruik van bio-bedding. We scheiden onze eigen rundveemest en de vezels die achterblijven, gebruiken we voor de ligboxen van de koeien waardoor ze lekker kunnen liggen. Verder maken we gebruik van het warmte terugwinningssysteem. De warmte die beschikbaar komt om 1,5 liter melk te koelen van 35° C tot 4° C is toereikend om 1 liter water op te warmen van 15° naar 50° C. Ook het water van de douche wordt hiermee verwarmd, waardoor er altijd warm water is. Zo zetten we de warmte van onze melk om in energie! De melk blijft max. 3 dagen gekoeld  (4°)  in de tank op ons bedrijf. Daarna wordt het verwerkt bij http://www.vreugdenhildairyfoods.nl/

 

Recreëren bij de Lek; ieder seizoen heeft zijn eigen charme!

Schaatsen op de uiterwaard van de Lek.

Prachtige natuur, zowel in de winter als in de zomer!!

Wilt u aan de oever van de rivier heerlijk recreëren dan is daar voldoende gelegenheid voor!

Wij zitten ongeveer 1 km. bij de Lek vandaan en er zijn veel mogelijkheden, dichtbij of iets verder weg, om van de vele strandjes en de natuur bij de rivier te genieten.

Vissen

Er is volop gelegenheid om te vissen. De Enge IJssel grenst aan onze weilanden, waar u heerlijk in alle rust kunt vissen. En ook de Lek leent zich prima voor de vissport.

Informatie over de visvergunning: https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/

Televisietoren

Rond de kerstdagen en de jaarwisseling wordt de Gerbrandytoren, ook wel de Televisietoren genoemd, verlicht en brandt de ‘Grootste Kerstboom’ ter wereld. Vanaf ons campererf heeft u in die periode prachtig uitzicht op de verlichte Kerstboom. Het is een ideale plek om foto´s te maken van de Gerbrandytoren. En als u hier toch bent geniet dan ook van een mooie winterwandeling langs de rivier de Lek, de gezelligheid van IJsselstein in kerstsfeer of misschien wel een fraaie schaatstoer op natuurijs.

Camper Stalling

Er is gelegenheid om uw camper het hele jaar bij ons te stallen. De camper staat buiten en kan vrij gehaald en weer terug gebracht worden. Tussentijds kan uw auto op de plaats blijven staan. Stalling is op eigen risico. Eventuele schade dient verzekerd te zijn door uw eigen verzekering. U betaalt per m2. In overleg is tijdelijke stalling ook mogelijk. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.

Openbaar  Vervoer

De halte van de buurtbus 505  is ongeveer 100 m. lopen van Campererf Biezenhoeve verwijderd. De bus rijdt ieder uur (via Schoonhoven, Oudewater) tussen IJsselstein en Woerden.  Met de buurtbus reist u 4 minuten van het campererf naar binnenstad IJsselstein. Vandaar kunt u met de bus (195) of tram (61) naar Utrecht C S (Jaarbeurs).

Openbaar Vervoer Lopikerkapel-IJsselstein-Utrecht

maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00 uur, zaterdag 9.00 – 16.00 uur   https://9292.nl/ 

Back to Top