• Home
  • /
  • Opening 10 oktober 2017

Opening 10 oktober 2017

Op dinsdag 10 oktober 2017 opende waarnemend burgemeester J.P.J. Lokker officieel de eerste twee camperlocaties in de gemeente Lopik. Camperaars kunnen sindsdien van een gastvrij verblijf genieten bij: Campererf De Willige Waard van de familie Rijneveld aan de Lekdijk West 76 in Willige Langerak  en  20 km oostelijker bij Campererf Biezenhoeve van de familie Verhoef aan de Biezendijk 2a in Lopikerkapel.

Campererf Biezenhoeve

Meer overnachtingsmogelijkheden

Najaar 2017 verschijnt het nieuwe beleidsplan voor recreatie en toerisme van de gemeente Lopik. Eén van de ambities daarin is om meer overnachtingsmogelijkheden te bieden aan camperaars. De Lopikerwaard biedt veel mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Het is bovendien een centraal gelegen uitvalsbasis om het Groene Hart en steden als Gouda en Utrecht te verkennen. Bezoekers die langer in het gebied verblijven, besteden hier ook hun geld, en dragen zo bij aan de economie en het voorzieningenniveau van Lopik. De gemeente Lopik deed daarom deze zomer een oproep aan (voormalige) agrarische ondernemers in het buitengebied om als nevenactiviteit een camperlocatie te beginnen.

Gemeente Lopik faciliteert

Via het bestemmingsplan buitengebied is een camperlocatie mogelijk, zolang de activiteiten plaatsvinden binnen de bebouwingscontouren en voldoen aan de voorwaarden. De gemeente faciliteert door advies op maat, door de samenwerking met toeristische organisaties onder andere

De nieuwe camperlocaties haken aan bij de ‘Campererven’ (www.campererf.nl), een formule van agrarische camperlocaties die al enkele jaren succesvol functioneert in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Camperaars weten met dit ‘label’ dat zij terechtkomen op een (voormalige) boerderij, waar gasten kunnen genieten van kleinschaligheid en rust.

Campererf Biezenhoeve april 2019

Back to Top