Campererf Biezenhoeve

Wandelroutes

 

  • De Kromme IJsselroute is een ANWB wandeling van 10 km die loopt via ons campererf, door de weilanden en het IJsselbos van IJsselstein en Nieuwegein, langs de riviertjes de Enge- en Kromme IJssel en door het cultuur historische stadje IJsselstein. Ook een bezoek aan Museum IJsselstein is een aanrader en geniet nog even op een van de vele gezellige terrasjes. De route loopt grotendeels over verharde paden.

 

  • Hollandse IJsselpad   Het Klaphek, startpunt van het Hollandse IJsselpad  ligt op ongeveer 1.5 km afstand van ons campererf. De route (37 km totaal) is  ingedeeld in 4 etappes en volgt het jaagpad (waar dat kan) van de rivier. Hoeveel etappes u ook loopt, met het openbaar vervoer kunt u terugreizen naar de camperplaats.
  • Het groene Hartpad    is een rondwandeling door het Nationaal Landschap ‘Groene Hart’ of de ‘groene long’ van Nederland. Het is een route die de wandelaar steeds weer iets nieuws voorschotelt: uitgestrekte veenweidegebieden, historische stadjes, vaarten met groene kades, plassen en moerassen. En dat allemaal in onze eigen ‘drukke’ Randstad. Er zijn 11 trajecten waarbij de startpunten van  trajecten 6 en 7  bereikbaar zijn met openbaar vervoer vanaf ons campererf.

 

 

 

Vuylcoppad

 

Wandeling Biezendijk – Lage Dijk – Biezendijk.  Vanaf de camperplaats kunt een rondwandeling maken van ongeveer 50 minuten. Vanaf de camperplaats gaat u links. Via de Biezendijk komt u op de Hogebiezendijk en vóór de viaduct slaat u rechts af Lage Dijk West op. Vervolgens volgt u Lage Dijk Zuid. Op nummer  38 bevindt zicht Rustpunt De Lage Linden, hier kunt u een kopje thee/koffie drinken met iets lekkers erbij.  Vóór de Lekdijk  gaat u tussen de weilanden door rechtsaf het fietspad op en komt u weer op de Biezendijk uit.

Ten zuiden van ons campererf ligt de Achterdijk; De Achterdijk is een ‘Eigen Weg’ d.w.z. het behoort bij de grondeigendommen ten zuiden van de weg. Het is een onverhard pad langs boomgaarden en boerderijen, soms moet u over een hek klimmen dan weer steekt u een boerenerf over.  U moet het pad wel weer terug lopen. Het hele jaar is het genieten van dit stukje rustige natuur waar u misschien een lokale fruitteler of koeienboer tegenkomt, maar weinig of geen recreanten. Zowel in het voorjaar wanneer de fruitbloesem bloeit, als in de herfst met de mooie herfstkleuren is het prachtig wandelen daar. Erg leuk voor een (korte) ochtend- of avondwandeling!

Back to Top