Campererf Biezenhoeve
  • Home
  • /
  • Toeristische Informatie

Toeristische Informatie

De Verhalen Ark in Wijk bij Duurstede

 

 

 

 

De Verhalen Ark vaart vóór de Viaanse Lekbrug richting Wijk bij Duurstede, waar hij vanaf 29 maart te bezoeken is.

Vanaf 29 maart 2019 ligt De Verhalen Ark in Wijk bij Duurstede, Buitensteiger (29km). Vier verdiepingen vol verhalen. Kom ook naar het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa. De Ark is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog, 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. Naast het verhaal van Noach is er aandacht voor veel bijzondere vertellingen, zoals die van David & Goliath, Koning Salomo en Adam & Eva.

Tweede Pinksterdag!

Nationale Zilverdag Schoonhoven 

Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, is de historische binnenstad van Schoonhoven (17 km) één grote goud- en zilversmidsewerkplaats. Verspreid over meer dan 140 paviljoens en stands is het tussen 10.00 tot 17.00 uur overal zilver wat de klok slaat. De Nationale Zilverdag is altijd bijzonder, maar in 2019 helemaal. Dan wordt de 35e  Zilverdag gevierd! Beleeft u deze speciale editie mee? Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoef je niet met lege handen naar huis!

Natuurmuseum de Wielewaal

Het natuurmuseum in Willige Langerak (gemeente Lopik) geeft een blik op de prachtige en gevarieerde natuur van Het Groene Hart. Het museum is ontstaan door de liefde van eigenaar Lou Rijneveld voor de natuur en zijn oog voor de dieren langs de weg. Zo nam hij deze dieren mee naar huis om te prepareren en maakte er een mooie ruimte voor. Inmiddels is de verzameling zo ver uitgebreid dat er verschillende expositieruimtes zijn waar de vogels en dieren bewonderd kunnen worden. Op het terras kunt u genieten van een kop koffie of thee met eigengebakken koek, met een prachtig uitzicht op de boerentuin. In de verschillende seizoenen kunt u genieten van de bloemenpracht en de moestuin met oude gewassen. In het najaar verkoopt men pompoenen, sierkalebassen en andere producten van het land. Bij de inrichting van het museum wilde Lou de preparaten zo natuurgetrouw mogelijk in hun eigen leefomgeving tentoonstellen. Lou maakt van diverse vergezichten uit de omgeving muurschilderingen in de diorama’s. De schilderingen van polder Willige Langerak en oude dorpskernen maken het museum uniek.

Bezoek Jaarbeurs en Centrum Utrecht

Gaat u naar één van de vele beurzen/evenementen in de Jaarbeurs te Utrecht  of een bezoek brengen aan de stad Utrecht met de werfkelders aan de Oude Gracht, vele musea en de Domtoren? Dan is  Biezenhoeve een goed alternatief voor uw camper.  Met het openbaar vervoer (buurtbus 505 en vervolgens bus 195 of de sneltram 61) komt u makkelijk bij de Jaarbeurs.  Kiest u voor sportief vervoer, vanaf de camperplaats is het via een mooie route slechts 40 minuten fietsen naar de Jaarbeurs.

Links Toeristische Informatie over Lopik, de Lopikerwaard en het Groene Hart

 

 

 

 

 

 

De Looije Brug, Lagedijk te IJsselstein

 

 

Klompenpaden Schalkwijk (afstand cp 15 km)

Rondwandelingen

– Lint en Liniepad 10 km

-Vuylkoppad 8 km

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openbaar Vervoer:

Buurtbus : buurtbus 505

Sneltram 61: sneltram 61 IJsselstein-Utrecht

Streekbus 195: Bushalte IJsselstein Binnenstad (AH)

Back to Top