Fietsroutes

Ons campererf ligt aan een fietsroute netwerk  en hiervandaan zijn vele mooie fietstochten te maken. Of u graag door de natuur fietst of u wilt graag een fietstocht  naar één van de leuke pittoreske stadjes in de omgeving maken, er zijn voldoende mogelijkheden. Wij hebben hieronder een aantal links naar diverse fietsroutes.

  • Voetveer-Ameide-Lopik      Sinds 1995 zijn Ameide en Lopik in het zomerseizoen met elkaar verbonden door middel van het veer “De Overkant” over de rivier de Lek. Lopik en Ameide liggen beide aan een TOPpunt (Toeristisch Overstap Punt), ideaal voor fiets- en wandelroutes.

De Lopikerwaard Oost route kunt u starten vanaf de camperplaats (gelegen tussen knooppunt 7 en 82).

Molen fietsroute Lopikerwaard (54km) kunt u  ook beginnen vanaf ons campererf. De route komt langs de plek waar de Lopiker-, Krimpener- en Alblasserwaard elkaar kruisen:  Schoonhoven. Schoonhoven is het meest bekend als Nationale Zilverstad.

Deze 45 km lange fietsroute leidt u langs veel bezienswaardigheden en via het voetveer  over de Lek.

Fietsroute Waterwerken

Diep verscholen in de natuur duiken ze plots voor je op: de indrukwekkende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit oer-Hollandse stukje geschiedenis kan je met de nieuwe Waterwerken Route ontdekken. Dit is een fietsroute boven en onderlangs de Lek die te downloaden is via de Abellife App. Er zijn drie varianten gemaakt voor Culemborg, Vianen en Nieuwegein met diverse opstapplekken en leuke terrasmogelijkheden op de forten. Met de Liniepont kan je de Lek oversteken. Maak een mooie combinatie met de fietsroute Waterwerken en bekijk onderweg de Fototentoonstelling Lek en Linie .

Fort Werk aan de Korte Uitweg / Reinaarde

Lange uitweg 42
3999 WL Houten

Meer mooie fietsroutes:

Fietsverhuur:

In IJsselstein bij ‘Fietsspecialist Panoven’.
U huurt hier een fiets met versnelling en handrem voor € 9.50 per dag of € 25.00 per weekend. Tel. +31 (0)30 687 3306  E. info@fietsspecialistpanoven.nl
In Lopik bij ‘Cooimanfietsen’:
Hier betaalt u € 17.50 per dag of € 10.00 per dagdeel (max 4 uur) voor een elektrische fiets. Tel. +31 (0)348 554 677E. info@cooimanfietsen.nl
Back to Top