Campererf Biezenhoeve

Lopikerwaard

De Lopikerwaard is een polder, grotendeels gelegen in de Nederlandse provincie Utrecht. De polder was oorspronkelijk een moerasgebied. Vanaf de elfde eeuw werd een start gemaakt met de ontginning van het gebied. Hiervoor werden weteringen en sloten gegraven. De ontginning geschiedde middels een zogenaamde cope-verkaveling.

Geografie

Het poldergebied ligt ingeklemd tussen de Hollandse IJssel in het noorden en noordoosten, en de Lek in het zuiden. Ten westen van de Lopikerwaard ligt de Krimpenerwaard. De Benschopperwetering/Polsbroeker Voorwetering en de Kromme IJssel/Enge IJssel/Lopikerwetering lopen grofweg van oost naar west door het gebied. Het gebied komt voor een groot deel overeen met de gemeente Lopik.
De Lopikerwaard bestaat uit grote open weidegebieden, geriefbosjes en houtwallen.

Plaatsen en buurtschappen in de Lopikerwaard

Lopik
Benschop
Polsbroek
Polsbroekerdam
Zevender
Willige Langerak
Cabauw
Jaarsveld
Lopikerkapel
Graaf (Lopik)
Uitweg
Hoenkoop
Willeskop
Oudewater
Montfoort
IJsselstein

Informatie over de Lopikerwaard en het Groene Hart.

Informatie over Lopikerkapel

Wilt u op loopafstand (1 km) van onze camperplaats  op een gezellig terras een hapje en/of drankje doen? Dan kan dat bij bruin Café De Roode Leeuw in de dorpskern van Lopikerkapel.

Lopikerkapel is een dorp met veel fruitbomen. Zo kunt u bij Fruitkapel, een fruitteeltbedrijf aan het Kapelsepad in Lopikerkapel, in de zomermaanden heerlijke verse aardbeien en kersen kopen!

Informatie over IJsselstein

Het centrum van het cultuur historische stadje IJsselstein ligt ongeveer 3-4 km bij ons campererf vandaan.  Iedere vrijdag  is er van 14.00 tot 21.00 uur markt.

 

Back to Top